Η Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση του κατηχητικού της Ενορίας Νέας Ηρακλείτσης.

Το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου και ώρα 5:30 μ.μ. πραγματοποιήθηκε στον Ναό της Παναγίας της Φανερωμένης, η εόρτια Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση του κατηχητικού σχολείου της ενορίας μας με την έμπνευση και επιμέλεια της Πρεσβυτέρας και κατηχήτριας κυρίας Μαρίας Μπαρτουκούδη και του Ιερέω ς συζύγου της π. Ιωσήφ.

Τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας, εκπροσώπησε ο Πανοσιολογιώτατος Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Ελευθερουπόλεως Αρχιμανδρίτης κ. Χρυσόστομος Μπένος, ο οποίος με λόγο μεστό, απευθύνθηκε στα παιδιά και τους γονείς με λόγια καρδιακής αγάπης επαινώντας και συγχαίροντας την δραστήρια κατηχήτρια για την διοργάνωση της όμορφης αυτής εκδηλώσεως καθώς επίσης και τα παιδιά που με πολύ αγάπη προετοίμασαν αυτήν την εκδήλωση, προσφέροντας τον καλύτερο εαυτό τους. Προέτρεψε δε τους αγαπητούς γονείς να συνεχίσουν να εμπιστεύονται την πνευματική διαπαιδαγώγηση των παιδιών τους στην Εκκλησία, ώστε με αυτά τα πνευματικά εφόδια να συνεχίσουν την πορεία της ζωής τους με την Χάρη και την ευλογία Του Θεού.

Τα παιδιά της ενορίας, τραγούδησαν επίκαιρα τραγούδια και με ενθουσιασμό παρουσίασαν στο κατάμεστο εκκλησίασμα μικρό θεατρικό υπό τον τίτλον: «Χριστούγεννα στον Παρνασσό» καταχειροκροτούμενα από τους παρισταμένους ενορίτες!

Συγκινητική δε, υπήρξε η πρωτοβουλία τους, να κατασκευάσουν χαριτωμένα χειροτεχνήματα τα οποία και έθεσαν στην διάθεση των παρισταμένων αντί συμβολικού ποσού, το οποίο και θέλησαν να διαθέσουν στο ενοριακό φιλόπτωχο ταμείο συμβάλλοντας με τον δικό τους ξεχωριστό τρόπο στην συνδρομή της τοπικής μας ενορίας, σε αναξιοπαθούντες και εμπερίστατους αδελφούς!

About the Author