Πάσχα 2017 στην Νέα Ηρακλείτσα

Με την συμμετοχή πλήθους ευσεβών Χριστιανών, τελέσθηκαν και εφέτος οι Ιερές ακολουθίες κατά την διάρκεια της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδος, στον Ιερό Ναό Παναγίας Φανερωμένης.

Αποκορύφωμα των Ιερών Ακολουθιών, ήταν την Μ. Παρασκευή με την ακολουθία της Ιεράς Αποκαθηλώσεως που όπως κάθε χρόνο τελείται στην περιοχή Νησάκι της Νέας Ηρακλείτσας, καθώς και η ακολουθία του Επιταφίου, το βράδυ της ιδίας ημέρας, τις οποίες και παρακολούθησαν εκατοντάδες πιστών.

Το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου, τελέσθηκε η ακολουθία της πρώτης Αναστάσεως με την τέλεση του Μυστηρίου της Θείας Ευχαριστίας επί του Ιερού Κουβουκλίου του Επιταφίου και το βράδυ μετά την αναγγελία  του θριάμβου της Πίστεως μας με τον παιάνα της νίκης κατά του θανάτου, το Χριστός Ανέστη, τελέστηκε η Αναστάσιμη θεία Λειτουργία στο τέλος της οποίας μετέλαβαν  το Σώμα και το Αίμα Του Χριστού, οι παριστάμενοι Χριστιανοί.

Ο π. Θωμάς, οι Ιεροψάλτες, οι επίτροποι, οι κυρίες του φιλοπτώχου καθώς και όλοι οι συνεργάτες του Ναού, εύχονται σε όλους έτη πολλά και ευλογημένα και του χρόνου να μας αξιώσει ο Θεός να ζήσουμε τις υπέροχες αυτές λειτουργικές εμπειρίες της Αγίας μας  Εκκλησίας.

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!

About the Author