Η Πανήγυρης του Αγίου Φανουρίου, στην Ενορία της Νέας Ηρακλείτσας

Όπως κάθε χρόνο, την 27η Αυγούστου, έτσι και φέτος εορτάσθηκε πανηγυρικά η μνήμη του Αγίου Φανουρίου στην ενορία της Νέας Ηρακλείτσης με επίκεντρο των λειτουργικών ακολουθιών τον περικαλλή ναό του Αγίου που βρίσκεται στην είσοδο της Ηρακλείτσας.

Την παραμονή της εορτής, τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός εσπερινός προεξάρχοντος του Πρωτοσυγκέλλου της Μητροπόλεως μας, Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου κ. Χρυσοστόμου Μπένου, ο οποίος και ομίλησε επίκαιρα στο πολυπληθές εκκλησίασμα.

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής, τελέσθηκε ο Όρθρος και η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Ποιμενάρχου μας Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ελευθερουπόλεως κ. Χρυσοστόμου. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ακολούθησε εόρτιος δεξίωση στην παρακειμένη αίθουσα της ενορίας ενώ το απόγευμα της ιδίας ημέρας τελέσθηκε ο Παρακλητικός Κανών του Αγίου.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο φετινός εορτασμός συνέπεσε με την επέτειο δέκα ετών από την θεμελίωση του Ναού του Αγίου Φανουρίου, ο οποίος και είναι ο μοναδικός ενοριακός Ναός προς τιμήν του Αγίου, στον Νομό Καβάλας.

About the Author