Το Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2023 με την πρέπουσα κατάνυξη και ευλάβεια εορτάσθηκε η μνήμη του Οσίου Πατρός Παλλαδίου επισκόπου Ελενουπόλεως, στον Ιερό Ναό Αγίου Φανουρίου Νέας Ηρακλείτσης.

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Χρυσόστομος χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας, ιερουργούντος του εορτάζοντος εφημερίο π. Παλλαδίου μετά του Πρωτοσυγκέλλου της Μητροπόλεως Αρχιμ. Χρυσοστόμου Μπένου και του Διακόνου π. Αθανασίου.

Τον Θείον Λόγον κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας αναφερόμενος στον τιμώμενο Άγιο τονίζοντας την ειλικρινή και αγνή αγάπη του προς τον διδάσκαλό του και μεγάλο Πατέρα της Εκκλησίας Άγιο Ιωάννη τον Χρυσόστομο.

Πριν το τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε προς τον π. Παλλάδιο ο πανάγαθος Θεός να του χαρίζει υγεία και έτη πολλά με την φώτιση του παναγίου πνεύματος ώστε να παραμείνει πιστό τέκνο της Εκκλησίας κηρύττοντας αδιαλείπτως Ιησούν Χριστόν εσταυρωμένον και αναστάντα, ο οποίος είναι η ανεξάντλητος πηγή δυνάμεως για τον κάθε κληρικό. Επίσης τον παρότρυνε να μείνει αφοσιωμένος στο έργο της Εκκλησίας δίδοντας ιδιαίτερη σημασία στον πάσχοντα άνθρωπο.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργία εδόθει δεξίωση στο πνευματικό κέντρο της ενορίας και οι ευσεβείς κάτοικοι της ενορίας ευχήθηκαν στον Εφημέριο τους τα δέοντα.